2020-05-06 15:16:14• hírek • Bede Emőke

Ez alkalommal sem vált be a hamis munkahelyi igazolás

Egyre-másra buknak le megyénkben az olyan személyek, akik hamis munkahelyi igazolással szeretnék kijátszani a rendszert. De ahogy a mondás is tartja, a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát…

A Szatmár Megyei Törvényszék melletti ügyészség sajtóirodája újabb és újabb esetekről tájékoztatja híroldalunkat. Április 30-án például Nagykároly és Mezőpetri között állítottak meg egy M. I. monogrammal nevesített férfit, aki a rendőrség kérésére átadta személyes okmányait, köztük a kijárást lehetővé tevő munkahelyi igazolást is. A dokumentum szerint az illető értékesítési ügynökként dolgozik egy cégnél, s állásának köszönhetően szerte az egész ország területén szabadon mozoghat. Igen ám, csakhogy a vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi valójában nem is dolgozik a papíron feltüntetett vállalkozásnak.


Hasonlóképp járt egy szatmári férfi is, akit a Szatmárnémetiben található Ostrovului utcán állítottak meg. A hatóság kérésére ő is felmutatta munkahelyi igazolását, ám mint kiderült, a dokumentumban szereplő cég bejegyzése még csak engedélyeztetési folyamatban van, így voltaképp alkalmazottai még nincsenek.


Az ügyészség mind a két férfi ellen büntetőjogi eljárást kezdeményezettt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: